Mucur Obruk Gölü

    Obruk Göllerinden biri de, Kırşehir'in  Mucur ilçesinde bulunuyor. Kırşehir-Kayseri karayolunun 1 km. kuzeyinde Obruk Köyünün içindedir. Bilindiği gibi obruklar karstik arazilerdeki mağara ve yer altı boşlukların tavanlarının çökmesiyle oluşan, içi genellikle suyla dolu olan derin çukurlardır. Mucur'daki Obruk Gölü  kayalık bir duvarla çevrili yaklaşık yüz metre derinliğinde dokuz yüz metre çapında dairesel bir görünümdedir. Gölün yarıya yakın yüzeyi sazlık ve diğer su bitkileriyle kaplıdır. Su derinliği genelde 4-5 metre olup yer yer çok derin bölümlerin olduğu bilinmektedir.
Obruklara orta anadolu ve Konya yöresinde çok rastlandığını biliyordum. Ancak Mucur Obruk Gölü hakkında  bilgim yoktu. Nevşehir'den Çorum'a doğru giderken ko-pilotumun (o kendisini bilir!)  haritayı okurken dalga geçmesi sonucu yolumuz 70 km kadar uzadı. Karşılığında Obruk Gölünün kahverengi tabelası ve nefis manzarası ile ödüllenmiş olduk...

Yorumlar

  1. Bloğunuzdaki paylaşımları ekibimizce çok beğeniyoruz.ve paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. Sizide Acer destek sayfamıza bekleriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yumurtadan Yeni Çıktım Ağbi!...

Haşhaş Çiçeği, Tohumu